De Boeddha natuur door Zen Meester Daehaeng

geplaatst in: Geen categorie, Kusens | 0

Wat is onze Boeddha natuur ? Het is ons fundamenteel, eeuwige leven en het is de fundering dat het hele universum omarmt. Nochtans weten de meeste mensen niet dat deze fundering reeds aanwezig is in onszelf. Wanneer we ontwaken in deze Boeddha natuur, die in ons is, dan worden we op dat moment de Boeddha.

Deze Boeddha natuur bestond reeds voordat hemel en aarde geboren waren. Het kan niet verdwijnen noch sterven, zelfs wanneer het hele universum ineenstort en de ruimte verdwijnt.

De Boeddha natuur omvat alle zichtbare en onzichtbare fenomenen in het universum en is in iedere mens. Zodoende is er in ieder van ons de inherente mogelijkheid om zorg te dragen voor alle dingen, zichtbare en onzichtbare.

De Boeddha natuur is in elk leven en elk leven is inherent Boeddha. Dikwijls denken mensen dat ze deĀ  Boeddha natuur kunnen vinden op nieuwe, verre plaatsen, na het oversteken van rivieren en bergen en het overwinnen van allerlei moeilijkheden. Maar dit is niet waar. De echte schat zit in ons.

Het is mogelijk om een Boeddha te worden zelfs wanneer je er niets van af weet. Iedereen kan een Boeddha worden. Wanneer de echte schat ergens ver weg verborgen is en moeilijk te bereiken is, hoe kunnen we dan zeggen dat iedereen dezelfde Boeddha natuur heeft?

De waarheid dat Boeddha onderwees is van toepassing op iedereen en alles.

Koreaanse Zen Meester Daehaeng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *