Hoe houden we in deze snel veranderende omstandigheden ons hoofd ‘cool’? Hoe zorgen we voor onszelf en bewaren we ons innerlijk evenwicht zodat we een burn-out kunnen vermijden?

Zen@Work stelt de eeuwenoude basisprincipes van Zen ter beschikking aan iedereen die actief is in het bedrijfsleven. Innerlijke rust en doeltreffend handelen in eenheid met zichzelf en zijn omgeving, is dit niet de levenskunst waar we allemaal op zoek naar zijn?

Zen@Work beschikt over een zeer ruime ervaring in de traditionele beoefening van Zen en in het hedendaagse professionele leven.

Aanpak:

  1. Introductie sessie (2u):

Is een interactieve sessie waarin de basisprincipes en – methodes van Zen op een eenvoudige manier uitgelegd worden. Met praktische voorbeelden wordt geïllustreerd hoe dit toegepast kan worden op de actuele werksituatie. Hoe kom ik terug in het ‘hier en nu’, hoe vind ik terug rust en zin in mijn professionele leven?

 

De eerste stappen in Zen meditatie worden begeleid, ofwel op een stoel, op een meditatiebankje of op een meditatiekussen. (zit- en wandelmeditatie)

Er wordt voldoende tijd voorzien voor het stellen van vragen, uitwisseling ideeën en praktische tips.

  1. Vervolgsessie (1.5u):

Verdere uitwerking van de diverse thema’s van Zen@Work en Zen meditatie. Nieuwe mensen kunnen ook nog deelnemen.

  1. Wekelijkse sessies (1u):

 Zen meditatie en begeleiding van de deelnemers in de toepassing van Zen@Work in hun dagdagelijkse professioneel leven.

Deze sessies worden georganiseerd op het bedrijf (bij voorkeur in een stille ruimte, met veel licht en frisse lucht). Meditatiekussens e.d. worden voorzien door Zen@Work.◊

Trainers Zen@Work

 

Dirk Verbruggen

Dirk (°59, gehuwd zonder kinderen) combineert een gevarieerde professionele loopbaan met een jarenlange Zen beoefening.

Ruime bedrijfservaring als Financieel Directeur in multinationals (o.a. Duracell Benelux, Toyota Material Handling Equipment – Belgium & France) en in Belgische KMO’s. Praktische ervaring als Interim Manager (Wolters Kluwer, Airquality, Fidenco), als Financieel Adviseur (o.a. Unizo Adviesraad Wolvenberg) en nu actief als Independent Financial Advisor (Wilink).

Meer dan 25 jaar Soto Zen beoefening onder leiding van Zen Meesters Roland Yuno Rech en Olivier Reigen Wang – Genh (naaste discipelen van Zen Meester Taisen Deshimaru).

Eindverantwoordelijke van Zen Dojo Lier.

Konrad Maquestieau

Konrad (°1960, gehuwd met Annemie) maakte kennis met zenbeoefening in 1990. In 1992 ontmoet hij de Zen Meester Roland Yuno Rech. Hij krijgt de bodhisattva-wijding (jukai) in 1993 en de monnikwijding in 1995 (tokudo). Sindsdien beoefent hij tijdens talrijke sesshin’s met zijn leraar in België (Maredsous, Godinne) en in Frankrijk (La Gendronnière).

Professioneel werkt hij in de audiovisuele sector (o.a. VRT). Sinds 1995 onderwijst hij

audiovisuele kunsten aan jonge mensen (de!Kunsthumaniora, Antwerpen).

In de winter 2010 gaat hij voor het eerst naar Japan om er de traditionele driemaandelijkse retraite (ango)periode te volbrengen georganiseerd door de Sotoshu in Shogoji (Kumamoto prefectuur). In de winter 2014 doet hij een tweede retratie van 100 dagen in Toshoji (Okayama prefectuur) onder leiding van Seido Suzuki roshi.

In de zomer 2014 volbrengt hij de Hossen-ceremonie (eerste leerling ceremonie) in La

Gendronnière onder leiding van de abt Raphaël Triet.

Tussen 1995 en 2002 is hij één van de verantwoordelijken van de Kannon Dojoin Brussel. Sinds

2005 leidt de dojo van Halle (België). Hij leidt verschillende zazendagen in België en in het

buitenland. Hij organiseert regelmatig voordrachten en lezingen omtrent zenbeoefening.

Annemie Van Attenhoven

(gehuwd met Konrad)

Een eerste verblijf in augustus 2000 in Zenklooster La Gendronnière in de streek van de Loire is het beginpunt van een intensieve periode van zenbeoefening van Annemie. In 2001 ontmoet ze Jean-Pierre Taiun Faure, abt van Zenklooster Kanshoji. De Jukai ceremonie – het ontvangen van de voorschriften – heeft plaats in 2002. Sinds 2001 beoefent ze op regelmatige basis in Zenklooster Kanshoji , in Kannon Dojo van Brussel en vanaf 2003 in de Sho Do Dojo in Halle.

Haar professionele loopbaan speelt zich af in de culturele en sociale sector. Ze werkt sinds 20 jaar als webmaster in de humanitaire sector. (Vluchtelingenwerk, Artsen Zonder Grenzen, Handicap Internationional )

Tijdens een sabbatjaar in 2012 verblijft ze enkele maanden in Zenklooster Kanshoji. Tijdens dat jaar neemt ze deel aan een ango van zes weken in Zenklooster Ryumonji. In mei 2015 ontvangt ze de Zaike Tokudo ceremonie van Zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh, abt van Ryumonji waar ze regelmatig verblijft. Ze ontvangt de Dharma naam Genshin.

In de periode 2012-2013 volgt ze een opleiding en behaalt het diploma van leerkracht Boeddhisme uitgereikt door de Boeddhistische Unie van België in het kader van een officiële erkenning van het Boeddhisme in België.

Zen@Work

Vedia BVBA

Gsm: + 32 479 63 05 60

Tel: + 32 3 455 74 21

E mail: vedia@telenet.be

Adres: Bethanielaan 15, 2547 Lint