Het geheim van zen ligt in ons.
Alleen zien we deze magische parel niet.
Zenmeesters waarschuwen telkens voor het vastklampen aan starre waarheden of dogma's. De waarheid is geen statische conclusie van een logische beredenering maar is levend en ontspringt elk moment van binnen uit in ons.

Hoe ontdek je deze weg, hoe kun je hem beoefenen?
Voor de Weg is geen teruggetrokken of geïsoleerd bestaan vereist. De weg kan beoefend worden temidden van het sociale leven. De weg ervaar je net zo goed tijdens studie, werk of vrije tijd.

De beoefening van zazen ontwikkelt kwaliteiten zoals intuitie, concentratie, creativiteit, humor, scherpzinnigheid, evenwichtigheid en nog veel meer.
De beoefening doet de vitale en mentale energie groeien en geeft de kracht en de moed het leven te leven zoals het is. Toch is het niet dit alleen wat de zenbeoefening al duizenden jaren aanzien verleent en zovele culturen heeft beinvloed.

Door de beoefening te integreren in je leven ontdek je iets wat nog veel belangrijker is: je individualiteit wordt een met de waarheid en volgt vanzelf de kosmische orde, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen of je wilskracht voor hoeft te gebruiken.

Je doet de dingen met plezier en in overeenstemming met je idealen.

Bezorgdheid, angst en onrust lossen op en uit ons diepste innerlijk ontwaakt een onomstotelijk vertrouwen een te zijn met het Levende en Eeuwige, waar de mens als sinds mensenheugenis door gefasineerd wordt.

 

 

Woorden !
De weg kan niet in taal worden uitgedrukt. want zij kent
geen gisteren geen morgen
geen vandaag