Zoektocht naar de ‘zin’ van het leven – Inleiding – Dirk Verbruggen

geplaatst in: zin van het leven | 0

Geschreven voor de zoekers van deze tijd.

Ik ben zo vrij om op deze website ‘Zen Dojo Lier’, in een aparte blog, mijn eigen kennis en ervaringen te delen opgedaan tijdens mijn zoektocht naar de ‘zin’ van het leven. Deze blog wordt voortdurend aangevuld met recente inzichten en ervaringen.

Mijn zoektocht naar de zin van het leven begon in mijn puberteit om te weten te komen wat is de diepe zin van het bestaan, hoe moet ik handelen en welke weg betreden in mijn leven? Op mijn 18e jaar stond ik voor de keuze: ga ik mediteren in een klooster in de Himalaya of studeer ik verder aan de universiteit. Het werd dit laatste (handelsingenieur met daarna een loopbaan als Financieel Directeur).

Huidige conclusies van mijn zoektocht: (verder uit te werken en te updaten)

 • de bron van het bestaan is pure Liefde
 • Shikantaza (= alleen maar zitten): praktijk van verlichting, praktijk = verlichting
 • Diepe essentie (ku) = verschijnselen (shiki) (zie hartsutra: hannya shingyo)
 • Eenheid: huidige incarnatie is een projectie in de 3d dimensie (ook de matrix genaamd) van ons Hoger Zelf wat op zijn beurt deel uitmaakt van de Diepere Essentie
 • Ego = ik-gedachte: verdwijnt wanneer gedachten stilvallen
 • Wie handelt er nu werkelijk in de realiteit? =) wu wei =) handelen zonder te handelen
 • Eeuwigdurend bestaan, geen begin geen einde

Bronnen:

 • yoga (hatha en raja yoga – Rama Saenen school)
 • zen (soto zen – AZI – BZV) (zie andere pagina’s en blog in deze website)
 • spirituele meesters (huidige en van in het verleden) (zie: https://www.zenlier.be/spirituele-zieners-channelers/)
 • wetenschap (kwantum mechanica, AI, ….)
 • …….

met veel liefde,

Dirk Verbruggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *