Falen is de ultieme start voor het herbeleven van onze ware essentie – Glorious failure.

geplaatst in: Geen categorie | 0

Falen, wat is falen? Een ruim begrip en zoals vele woorden zijn er verschillende persoonlijke interpretaties mogelijk.

 

Het is een pejoratief begrip, negatief dus. Het is een interpretatie, een beoordeling, een perceptie van de realiteit.

 

Spreken we van falen wanneer we wensen dat de zon schijnt en wanneer het regent? Neen niet onmiddellijk, het is meer een persoonlijk falen.

 

Wij hebben een concept, een beeld, een idee van hoe onze persoonlijke realiteit er moet uitzien, van wat de gevolgen van onze handelingen moeten zijn. En wanneer de realiteit niet met dit concept overeenkomt, dan falen we ?

 

Ik wens een goede echtgenote te zijn, een goede vader, een succesvolle manager, geslaagd te zijn, financieel, status, vele vrienden, een goede relatie met de ouders te hebben, gezond te zijn….

 

Wanneer hier iets belangrijk zich niet realiseert dan falen we?

 

Ik ben in een bepaalde periode van mijn leven het noorden kwijt, mijn man verlaat mij, problemen met mijn kinderen, mijn huis brandt af, zware ziekte. Ik beschouw dit als falen, ik ben ongelukkig, depressief.

 

Wanneer ik een tiener was wenste ik de zin van het leven te weten, ik mediteerde dag en nacht, ik deed fanatiek aan yoga, toch geraakte ik geen stap verder. Al mijn energie opgebruikt, in mijn auto zittend, moet ik naar rechts of links afdraaien? I don’t know, I don’t care. Ik kan niet meer verder, ik zit in de put, diep in de put.

 

Foert ik laat alles los, ik voel dat er een bodem is in de put, ik kan niet meer dieper vallen, mijn denken is uitgeput. Mijn denken blokkeert en eindelijk rust, ik zie de realiteit nu zoals ze is en niet zoals ik ze wil zien.

 

Ik zie mijzelf en zie dat alles ok met mij is. Meer nog: volledig ok, niets moet aan mij veranderd worden. Perfect, alles is perfect, boeddha noemde dit zo-zijn. Het is zoals het is, zoals het moet zijn, niets meer niets minder.

 

Ik adem in, ik adem uit, meer heb ik niet nodig, terug in contact met mijn ware essentie, puur geluk, een met alles, met de kosmos, volledig in het hier en nu. Mededogen voelend met iedereen. Geen scheiding, no I, no me, no mine.