Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zen & Burn-out – eerste vervolgsessie – hoe kan Zen ons helpen bij een burn-out ?

22/02/2017 @ 19:00 - 20:15

10€

Introductie cursus over hoe Zen ons kan helpen bij een burn-out. Geen ervaring met zen meditatie is vereist.

Op een eenvoudige manier wordt toegelicht hoe zen en zenmeditatie (zazen) praktisch werkt bij een burn-out en wat de talrijke positieve effecten zijn. Op die manier kan iedereen dit zelf op een rustige manier toepassen in functie van zijn huidige situatie.

Bij voldoende interesse worden er vervolgsessies georganiseerd.

Bijdrage voor deze introductie cursus: 10 € per persoon

Lesgevers: Dirk Verbruggen en Francis Van Looy

Locatie: Zen Dojo Lier, Bril 6, 2500 Lier (in verenigingsgebouw Den Bril) (praktisch: door gebouw binnengaan, direct naar rechts, trap nemen tot volledig boven)

Inschrijven: Dirk Verbruggen – per e-mail: verbruggen.dolhain@telenet.be

Info: Dirk Verbruggen – 03/4557421

Belangrijk: deze introductie vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wij zijn geen artsen noch psychologen.

 

in België vrij nieuw maar in Nederland reeds sinds enige tijd toegepast: artikel in de Volkskrant (12 februari 2001):

Overheid bestrijdt burn-out met behulp van Zen-meditatie

De overheid heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid in het gevecht tegen burn-out, bericht Aaneen, het maandblad van Abvakabo FNV….

De baas hoopt een meer ontspannen en geconcentreerder werknemer terug te krijgen. Wie relaxt is, kan zijn geest moeiteloos richten, is het idee. Het wezen van meditatie is volgens cursusleider Raoul Destrée dat je leert je niet af te laten leiden door ‘muizenissen en fixaties’ die de hele dag door het hoofd spelen. ‘Mensen die dagelijks mediteren hebben een betere mentale conditie en zijn beter in staat keuzes te maken. Hierdoor doen ze hun werk met meer rust.’Het is wel de bedoeling dat de ambtenaren na de cursus braaf blijven mediteren. Daartoe krijgen ze een met boekweitkaf gevuld meditatiekussen mee. Ambtenaren van het ministerie van VROM kunnen het stiltecentrum gebruiken dat minister Pronk heeft laten aanleggen.Mediteren heeft volgens Destrée een heel ander effect dan fitness. ‘Door te sporten train je je lichaamsspieren. Door te mediteren train je de spieren van de geest. Je leert beter in verbinding te staan met je gevoelens. En werkgevers zijn gebaat met werknemers die weten om te gaan met hun emoties.’De ambtenaren zijn enthousiast. ‘Sinds ik ’s ochtends mediteer, heb ik de hele dag het gevoel dingen voor te zijn in plaats van er steeds achter aan te hollen’, zegt er een. Toch blijken ambtenarentrekjes onuitroeibaar. Tijdens de cursus willen de cursisten liever in discussie over de klapper die ze hebben gekregen, dan in lotushouding tot rust komen.

Gegevens

Datum:
22/02/2017
Tijd:
19:00 - 20:15
Kosten:
10€
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Zen@Work
Telefoon
03/4557421
E-mail
verbruggen.dolhain@telenet.be

Locatie

den bril
België + Google Maps